index

index

stimuleringsfonds voor de journalistiek

stimuleringsfonds voor de journalistiek

SVDJ & TALES

Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek gaat voor het kritisch anticiperen op het veranderende karakter van het medialandschap. Dit doet zij door bijvoorbeeld financiele stimulering en het delen van transparante onderzoeksresulaten over urgente en toekomstige journalistieke vraagstukken.  

Deze dynamische benadering vraagt flexibiliteit, zowel in de organisatie-structuur als in de communicatie. Een identiteit die zich organisch kan meebewegen met  haar onderwerpen, vernieuwende platformen en inhoud past hierbij.

De nieuwe visuele identiteit van het Stimuleringsfonds is een breed inzetbare identiteit waarbij de nadruk ligt op die verschillende in- en output van SVDJ. 

→ de website komt in het voorjaar van 2020 online.

SVDJ onderscheid 3 verschillende domeinen binnen hun organisatie naast de overkoepelende corporate afdeling: innovatie, onderzoeksjournalistiek en onderzoek. Door middel van een kleurenpalet per domein creëren we dit onderscheid. De corporate lijn zorgt voor een sterke basis in zwart, wit en lichtblauw. Naast het aanleggen van een beeldbank met stockfoto's is er een bibliotheek met verschillende patronen om in te zetten in de communicatie. Deze patronen zijn afgeleid van het haakje uit het logo; het creëert een kader en heeft een open karakter. 

Voor SVDJ ontwikkelden we uiteenlopende communicatiemiddelen, van een correspondentieset tot een powerpoint template, van het opzetten van een beeldbank tot de volledige website, van een styleguide voor de visuele identiteit tot nieuwe signage in het hoofdkantoor te Den Haag.

RELATED PROJECTS