Motel Mozaique 2017

featured

 
 
DDA_MOMO_H&T_TRAM
DDA_MOMO_H&T_SOCIAL
DDA_MOMO_H&T_PROMO_FILM
DDA_MOMO_H&T_POSTERS
DDA_MOMO_H&T_TRUI
MOMO_homepage
 

About the project

Motel Mozaique is een tweedaags muziek-, kunst- en performance-festival in Rotterdam en is al vier jaar lang één van onze terugkerende opdrachtgevers. We ontwierpen voor de vierde keer de eventstyle & campagne voor het festival, naast een restyle van de basis-identiteit in 2014 zijn we verantwoordelijk voor de totale grafische/visuele productie. De focus van Motel Mozaique ligt op het blootleggen van de rafelranden van de stad en de ontmoeting met het onverwachte tegen het decor van de stad Rotterdam.

De briefing die we in samenwerking met Motel Mozaique schreven voor deze editie benadrukt de rauwheid en het dynamische en inclusieve karakter van Rotterdam. Het verhaal dat we dit jaar ontvouwen komt voort uit een drive om de stad Rotterdam centraal te stellen, waarin de menselijke beweging een organische tegenhang bied aan het harde architectonische stadsgezicht. De botsingen die in de realiteit ontstaan, verbeelden we door visuele manipulaties in de beeldlaag aan te brengen en daarna het artwork in collagevorm op te bouwen. Deze beelden komen voort uit een fotodatabase, waaraan diverse genodigden een bijdrage hebben kunnen leveren.

In contrast met deze digitaal bewerkte beeldlaag staat de communicatielaag in de vorm van gekopieerde typografie. Door gebruik te maken van een kopieermachine hebben we het rebelse karakter van zowel Rotterdam als MOMO (Motel Mozaique) weten te vangen in het artwork.

Zonder de trouwe en loyale incrowd van Motel Mozaique te verliezen was er de behoefte om een jongere generatie te betrekken bij het festival. Door het introduceren van de event-name MOMO en de tagline THE UN-EXPECTED EXPECTED in combinatie met het lo-fi artwork hebben we een enorme social media boost gecreëerd, wat geresulteerd heeft in een uitverkocht festival.


Meer weten? Bel of mail ons!
saskia@hatsandtales.nl / 06 455 20 450
hanneke@hatsandtales.nl / 06 432 74 364